FNRS Zitcompetitie

Ook wij doen mee dit jaar! Vraag bij je instructeur naar meer informatie over de FNRS Zitcompetitie!!

Algemeen

De zitcompetitie start met de regiofinales. De winnaars gaan door naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinale zullen vervolgens tijdens Horse Event strijden in de halve finale.
Dezelfde dag strijden de winnaars van de halve finale in een spectaculaire finale om de titel ‘Bestzittende FNRS Manegeruiter van 2015’. De winnaars uit de vier categorieën ontvangen de hoofdprijs, het inmiddels bekende en begeerde 'Dagje Academy', welke vanuit de FNRS in samenwerking met Academy Bartels aan de ruiters wordt aangeboden. De ruiters ontvangen tijdens het 'Dagje Academy' onder andere een privéles van Imke Schellekens-Bartels.

Het ruitersportcentrum maakt tijdens de regiofinale kans op de prijs ‘Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van 2015’. Er wordt een gemiddelde berekend van de beste acht deelnemers per ruitersportcentrum. Het ruitersportcentrum met de hoogste punten neemt de beker mee naar huis en mag zich een jaar lang bestzittend ruitersportcentrum van deze regio noemen.

Deelnemen aan de FNRS Zitcompetitie

Deelname is alleen mogelijk wanneer je paardrijdt op een FNRS Ruitersportcentrum dat deelneemt aan de FNRS Zitcompetitie. Er kunnen maximaal 12 ruiters per ruitersportcentrum worden afgevaardigd naar de regiofinales. Drie ruiters per categorie.

Categorie indeling

Alle deelnemers aan de FNRS Zitcompetitie moeten in het bezit zijn van een geldig FNRS Ruiterpaspoort. Deze ruiters moeten een aantoonbare registratie hebben van deelname aan de F Proeven en mogen niet in het bezit zijn van een KNHS Startpas.

Ruiters die zich opgeven voor de regiofinale worden gecontroleerd op zowel het FNRS Niveau als op het bezitten van een startpas (KNHS of Manege startpas). De startpas mag niet uitgegeven zijn in het jaar dat de ruiter deel wil nemen aan de FNRS Zitcompetitie. Dit betekent dat wanneer de ruiter betaald heeft voor de startpas (actief of niet-actief), hij niet mag deelnemen aan de regiofinale. Mocht blijken dat een deelnemer wel in het bezit is van een startpas, dan wordt deze deelnemer uitgesloten van deelname aan de regiofinale.

Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma
Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van het F8 diploma
Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus

Op 1 april 2015 wordt het niveau van de ruiter gemeten. Op 1 september 2015 wordt de leeftijd van de ruiter gemeten.


Copyright © 2008  - 2015 Manege Austerlitz  | All Rights Reserved | Sitemap | Disclaimer