Starterslessen junior (tot 14 jaar)

In geval van beginnende kinderen starten wij altijd met de zogenaamde starterslessen. Dit is een kwartaal (13 lessen) van een half uur met een ervaren begeleider en een gediplomeerd instructeur, waarbij de pony aan de lijn wordt gehouden en waarin de kinderen de allereerste basisbeginselen van het ponyrijden wordt bijgebracht. De nadruk ligt er bij de starterslessen op, dat de kinderen het plezier van het ponyrijden en de omgang met die pony’s ontdekken! Plezier, samen met het feitelijk ponyrijden, staat voorop!

Afhankelijk van hoe snel de kinderen het oppakken, is onze ervaring dat de kinderen meestal na 6 van die lessen de basisbeginselen onder de knie hebben. Het is niet zo dat ze dan al van alles kunnen, maar ze kunnen na 6 lessen alleen rijden, weten "hoe het stuur werkt" en hoe de pony voorwaarts gaat en stil moet staan. 

Starterslessen (vanaf ca. 14 jr)

Beginnen met paardrijden is niet leeftijdgebonden. Van 6 tot 60, we bieden voor ieder wat wils! In geval van beginnende jongeren/volwassenen  (vanaf ca 14 jr) starten wij met de longelessen.  Dit zijn 6 één-op-één lessen van een half uur met een gediplomeerd instructeur. Hierbij worden de paarden/pony’s  aan de longe (=een lange lijn) gehouden en worden de allereerste basisbeginselen van het paardrijden  bijgebracht.  Afhankelijk van hoe snel de ruiters het oppakken, is onze ervaring dat men meestal na 6 longelessen de basisbeginselen onder de knie heeft. Het is niet zo dat men dan al van alles kan, maar men na 6 lessen kan de ruiter meestal alleen rijden, weet  "hoe het stuur werkt" en hoe het paard of de pony voorwaarts gaat en stil moet staan.

Verschil met de starterslessen junior is, dat vanaf ca 14 jaar men sneller zelfstandig kan paardrijden en makkelijker zaken oppakt dan jonge kinderen.  Lichamelijk( qua spieren en balans) is men wat verder ontwikkeld dan jonge kinderen en ook het uitleggen van onderdelen van het paardrijden worden eenvoudiger opgepakt en in de praktijk gebracht. Het spelenderwijs leren is hier iets minder  aanwezig en ligt de nadruk al meer op de sportbeoefening.  Na de starterscursus gaat men over naar een groepsles, welke qua niveau aansluit bij de ruiter.

Voor meer informatie over de starterslessen of het eventueel maken van een afspraak, kunt u een email sturen aan info@manegeausterlitz.nl. Ook kunt u uiteraard een keer geheel vrijblijvend langs komen, dan laten we u graag ons gezellige bedrijf zien en kunnen we u nader informeren (graag van te voren even bellen).


Copyright © 2008  - 2016 Manege Austerlitz  | All Rights Reserved | Sitemap | Disclaimer