Carrouselwedstrijden 2015

Wedstrijddata:

15 maart  Groenewoud carr. Wedstrijd

19 april  nk napoleon kids Rotterdam

26 april  nk napoleon jeugd Nieuwe Wetering

Napoleon Kids is Nederlands Kampioen 2011 geworden in de D poule
Napoleon Jeugd is Nederlands Kampioen 2011 geworden in de C poule.

Carrousel rijden

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met 2en naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard opvalt, en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen.

Carrousel rijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden en indien bepaald basisniveau aanwezig is kan iedere ruiter deelnemen. Dus ook de manegeruiter die slechts een of twee keer per week rijdt op een manegepaard. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel. Daarentegen is het ook voor een gevorderde ruiter met een eigen paard een uitdaging om met carrousel bezig te zijn omdat de combinatie zich aan moet passen binnen de groep.

Daarnaast is carrousel rijden een heel gezellige manier om op een totaal andere wijze met paardrijden bezig te zijn.Copyright © 2008  - 2015 Manege Austerlitz  | All Rights Reserved | Sitemap | Disclaimer